sâmbătă, martie 14, 2009

Cuibul şi dragostea din viţă de vie.

Cuibul” au susţinut concert pe data de 13 martie 2009 în Jazz Cafe „44”.


Ca şi tot timpul, mergând la concerte, am venit mai devreme, cu toate că ştiu cum e la moldoveni: în afiş scrie ora 19:00, dar concertul se începe pe la 20:00. Deci, gândindu-mă că în astfel de localuri ca Jazz Cafe „44” concertul ar trebui să se înceapă la timp, am ajuns încolo la fără 13 minute de la începutul preconizat, adica la fără 13 minute 21:00. Uşa ne-a deschis-o un domn, ne-a salutat, totul aşa de civilizat, diferenţa destul de mare de oricare alte concerte rock – nu doar prin faptul cum se comportă personalul din Jazz Cafe 44 cu vizitatorii, dar şi contingentul era altul, destul de neobişnuit, civilizat, matur şi fără pogo(!!!). Deci, ne-au petrecut la masa noastră unde am mai avut 2 perechi în calitate de vecini. Masa era fix lângă toboşar. Destul de comod – toată scena se vedea şi nimeni nu se plimba prin faţa noastră înafară de chelner.
Iată că ceasul arată 21:32, apoi 21:40 ei şi pe la 21:45 intră băieţii, defapt deacum bărbaţii în toată firea, din „Cuibul”. Waaaa...aplause furtunoase! se auzeau de prin sală. Toate locurile erau ocupate atât în sala pentru nefumători, unde era scena, cât şi în sala unde se fuma.


„Cuibul” au început programul „Виноградная любовь”cu piese noi. Piesele pe care le-am auzit pentru prima oară îmi păreau cunoscute de demult. Publicul deodată a prins ritmul şi toţi ca unul dădeau din cap sau mîini sau picioare, unii, care erau în picioare – dansau. Era o atmosferă foarte caldă şi familială.
Pe la jumătate de prestaţie a apărut o problemă tehnică cu chitara lui Dânga, ei, şi normal – vineri 13, cum fără ghinioane. După piesele noi, a venit timpul acelor mai vechi, mai de prin anii ’92 – ’95. Cântecele ca „Помидор”, „Колыбельная”, „Куйбул”, „Doina rock’n’roll”, „Прыгайте в воду”, „На конной мойне” şi altele au adus în sală o dispoziţie şi mai bună, aici publicul cânta împreună cu Igor Dânga. Cine şi ce mai ţinea minte, cine şi cum nimerea în cuvinte. O piesă a fost interpretată împreună cu Galea, solista formaţiei ExNN. Textul pentru piesa dată a fost alcăuit de către Igor prin anul 1993, iar refrenul de către Galea în 2008.
Concertul s-a finisat cu cântecul „Халява”, cântat atunci când formaţia a fost chemată la bis. A urmat strângerea instrumentelor şi cablurilor de către ajutorul tehnic al formaţiei, care a zis, printre altele, toboşarului că acesta a fost cel mai reuşit concert din toate 3 cu programul „Виноградная любовь”.
Am rămas satisfăcută de concert, mai des trebuie de mers la astfel de concerte, un MULŢUMESC mare celor din „Cuibul” pentru atmosfera de nota 10 creată în seara de vineri 13.

Fotografii
Video1
şi video2 (pare rău, comprimarea a luat mult din calitate).

Niciun comentariu: